Festival 2013

U Narodnom pozorištu Sombor, 25. maja 2013. godine, održan je 4. Dečji muzički festival Šareni vokali

Dečiji muzički festival Šareni vokali 2013. okupio je 19 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Takmičarski deo programa koji je počeo u subotu u podne u Narodnom pozorištu Sombor napunio je gledalište mališanima i njihovim roditeljima. Nastupila je i Irina Subašić, prošlogodišnja pobednica, koja je pored pesme Mašta, koja joj je donela gran pri 2012. godine, izvela i poklon kompoziciju u produkciji Šarenih vokala Moderna pesma, čiji tekst i muziku potpisuje Marija Hajnal Stošić, a aranžman Aleksandar Vaci. Irina je pored svojih muzičkih nastupa imala i ulogu voditelja Festivala zajedno sa glumicom Narodnog pozorišta Sombor, Ivanom V. Jovanović.

Pored prijavljenih takmičara Festival su svojim nastupima uveličale i plesne grupe iz Sombora i Apatina: Plesni klub Ravangraddance, Sportski klub Figura Sombor, Dance crew Delirio i Modern dance Gkud Dunav Apatin.
Zaokruživanjem svog favorita, posetioci Festivala u podne, na ukupno 282 šarenih glasačkih listića odredila je nagradu publike, a žiri je nakon odslušanih nastupa imao težak zadatak da odabere najbolje.

U večernjem, revijalnom delu Festivala, prepuno Narodno pozorište Sombor ispunila je šareno vesela atmosfera uz isčekivanje proglašenja dobitnika nagrada.
Podršku malim VELIKIM pevačima tokom celog Festivala pružao je Gradski dečiji hor Šareni vokali i njihov dirigent i umetnički direktor Festivala, Marija Hajnal Stošić.
U revijalnom delu festivala specijalna diploma dodeljena je i autoru Najslušanije pesme festivala 2012, Draganu Tasiću, za kompoziciju Ritam srca u izvođenju Anđele Tasić. Nagrade i diplome dodeljivali su umetnički direktor festivala Marija Hajnal Stošić, predsednik žirija, Nevana Đorđević i gradski većnik za kulturu Grada Sombora, gospodin Saša Torlaković.

 

ŽIRI Šarenih vokala 2013.

Predsednik žirija:
NEVENA ĐORĐEVIĆ, učestvovala je na brojnim muzičkim takmičenjima. Pažnju javnosti privukla je u takmičenju Stars, da bi nakon toga, njen talenat i izuzetne vokalne sposobnosti došle do izražaja u prvoj sezoni muzičkog takmičenja Prvi glas Srbije.
Članovi žirija:
NINA LEČIĆ, diplomirani muzički pedagog, profesor solfeđa i muzičke kulture. Pored muzike bavi se i zaštitom dečjih prava. U toj oblasti završila je Evropske master studije za prava i zaštitu dece. Bila je član žirija Šareni vokali 2011. godine.
LADO LEŠ, muzičku pedagogiju diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 1991.do 1993. godine bio je član revijskog orkestra Radio Televizije Vojvodine, a od 1993. do 2001. godine radio je kao producent Muzičke produkcije Studia "M" Radio Novog Sada. Danas je Operativni direktor Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Član je Upravnog odbora Udruženja kompozitora Vojvodine. Kao kompozitor i aranžer popularne dečje muzike, radi i stvara punih dvadeset godina. Njegove kompozicije i aranžmani visoko su kotirani na skoro svim muzičkim manifestacijama i festivalima u regionu.

ČESTITAMO SVIM UČESNICIMA FESTIVALA NA IZUZETNIM I MODERNIM NASTUPIMA!!!

 

Ucesnici

Plasman takmičara:

Nagrada za najlepši kostim
Iva Vukas, Sombor

Nagrada za scenski nastup
Ivona Damjanović, Sombor

Nagrade za interpretaciju direkcije Festivala
1. Milutin Radulović, Podgorica (CG)
2. Teodora Živković, Beograd
3. Sanja Čukanović, Pančevo

I kategorija
1. Ivana Lovrić, Sombor
2. Nina Simić, Lana Cvetko i Ema Dombrovski, Zagreb (HR)
3. Sara Tešić, Doboj (BiH)
3. Katarina Živković i Nikolina Ivković, Beograd

II kategorija
1. Emilija Boškić, Mrkonjić Grad (RS)
2. Neđica Mijajlović, Brčko (BiH)
2. Ognjen Repanović, Paraćin
3. Mina Jovanović, Jajinci
3. Teodora Radosavljević, Šimanovci

III kategorija
1. Naitije Poljak, Novi Sad
2. Anđela Tasić, Beograd
3. Anja Maria Jukić, Zagreb (HR)

Nagrada publike
Anđela Vasiljević, Sombor

GRAN PRIX

IVA GOLUB,
Sombor

Gran pri Šareni vokal 2013 osvojila je sedmogodišnja Iva Golub iz Sombora kompozicijom Koke u svađi, čiji tekst potpisuje T. Đulinac, muziku M. Hajnal Stošić, a aranžman A. Vaci.
Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje AP Vojvodine ovogodišnjoj pobednici obezbeđuje 10 hiljada dinara i novu pesmu u produkciji Šarenih vokala. Iva će se naredne godine publici predstaviti i u voditeljskoj ulozi Festivala.

 

Tim Šarenih vokala neizmerno se zahvaljuje svima koji su doprineli
da naš Festival protekne u "modernoj" i šarenoj atmosferi:)

Pokrovitelji:
Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje AP Vojvodine
Grad Sombor

Partneri:
Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor
Turistička organizacija grada Sombora
Plesni klub Ravangraddance
Sportski klub Figura Sombor
Modern dance Gkud Dunav Apatin
Dance crew Delirio

Prijatelji Festivala:
Štamparija PRAVO MESTO, Beograd
Izdavačka kuća Kreativni centar, Beograd
Pizzeria Mamma Mia, Sombor
SZR Janović, Sombor
Caffe poslastičarnica Gojko, Sombor
Europa promet 2000, Sombor

Medijski sponzor:
Soinfo.org

Medijski pokrovitelj:
RTV Sreće

Učesnici festivala

To Top ↑