SOMBORSKI Šareni TALENAT 2023.

Najveći broj prijavljenih učesnika ovogodišnjeg somborskog talenta bilo je u disciplini pevanje te se u finalno takmičenje plasiralo deset pevača iz somborske opštine: Maja Kusonić, Ina Koprivica, Anastasija Križan, Lira Leka, Dimitrije Božić, Diora Drobilović, Ana Vojković, Neda Gutović, Sofija Rakić i Anđela Marinković

Žiri u sastavu: Vasilisa Pantić /pobednica Šarenog Talenta 2022/ Aleksandar Vaci /producent/ Irina Nikolić /etno vokal/ Siniša Krivokućin /kompozitor i tekstopisac/ Danijela Vagić /Muzički pedagog/ glasao je na licu mesta a konačnim bodovanjem  dodeljena je 3. nagrada Nedi Gutović, 2. nagrada Liri Leki iz Sombora i 1. nagradu osvojila je Anđela Marinković iz Riđice. Anđela će se na 14. Regionalnom Festivalu Šareni Vokali, koji će se održati 6.aprila 2024. godine, predstaviti sa pesmom iz produkcije Šarenih vokala! Čestitamo svim ovogodišnjim učesnicima i pozivamo  zainteresovane da zaprate naše kanale i prijave se na naredni konkurs jer tako postaju deo velike raspevane porodice Somborskog Pevačkog Društva koje je organizator ovog takmičenja.

 Foto: Matrona Zirić 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

 

 

 

ŠARENI TALENAT 2022.

Na Somborski Šareni Talenat 2022. godine u dva termina prijavilo se više od sto mališana iz Somborske Opštine da peva, crta, pleše, recituje, svira, glumi...

U prostorijama Somborskog Pevačkog Društva, 15. oktobra održano je finale Somborskog Šarenog Talenta 2022. u pevanju. Žiri u sastavu: Aleksandar Vaci /producent/, Ljiljana Mudrinić /prof.razredne nastave/, Danijela Vagić /muzički pedagog/, Aleksandra Pataji /žurnalistkinja i voditeljka TV Sombor/, Milorad Basta /urednik kulturnog programa KC Apatin/ glasao je na licu mesta nakon svake izvedbe. Treću nagradu osvojila je Anastasija Križan, drugu nagradu Petar Jović a prvu nagradu i kompoziciju za učešće na regionalnom festivalu Šareni Vokali 2023. godine osvojila je jedanaestogodišnja Vasilisa Pantić te otvorila prijave za naredni festival!

Iste večeri, zvanično su dodeljene nagrade i učesnicima talenta za crtanje i učesnicima "ostalih talenata".

Projekat Somborski Šareni Talenat finansira Grad SomborSomborsko Pevačko Društvo kao organizator projekta.

Autor projekta: Marija Stošić /Foto: Matrona Zirić / Dizajn: Ena Borovac / Šareni Tim: Luka Škibola, Nikolina Krendić, Aleksandar Ratković, Olivera Kovač /

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________

 

FINALISTI  Somborskog Šarenog Talenta za PEVANJE:

1. Iva Radenković /Sombor

2. Lara Čota / Stanišić

3. Dunja Golubović / Sombor

4. Vasilisa Pantić / Sombor

5. Tatjana Mešinkovski / Apatin

6. Lena Bokan / Apatin

7. Vanja Bijelić / Kljajićevo

8. Petar Jović / Sombor

9. Dunja Jovićić / Stanišić

10. Anastasija Križan / Sombor

 

ČESTITAMO!

 

__________________________________________________________________________

ŠARENI  TALENAT  2022.

Imaš TALENAT i želiš da ga pokažeš?! Somborski ŠARENI TALENAT je prilika za tebe!

Ako imaš od 5 do 15 godina i ako si iz Sombora ili Somborske opštine i znaš da pevaš, plešeš, crtaš, sviraš, recituješ, glumiš ili nešto sasvim drugo, PRIJAVI SE i učestvuj!! Pozivamo i sve učitelje, nastavnike i mentore da prijave talentovanu decu iz svog okruženja i pruže i sebi i njima priliku za evaluaciju!

ČEKAMO  TE i ove godine u dva termina!

 

PEVANJE

Voliš da pevaš i treba ti pažnja! ODABERI  jednu pesmu sa liste u dnu (ili neku drugu po svojoj želji za koju imaš muzičku podlogu) i obavesti nas o svom izboru na mail somborskitalenat@gmail.com kako bi dobio redni broj za nastup.

Svoj pevački talenat možeš izraziti  24.09. od 11h do 13h na našoj mini POZORNICI u dvorištu SPDa, Trg Sv. Đorđa 4, Sombor.

OHRABRI  se i zapevaj!  Osvoji pesmu iz naše produkcije!

Za sva dodatna pitanja stojimo ti na raspolaganju!

 

OSTALI TALENTI

Imaš talenat za crtanje, sviranje na nekom instrumentu, ples, glumu, recitaciju...i voleo bi da neko obrati pažnju na tvoje umeće?!

Obavesti nas o svojoj veštini na mail adresu  somborskitalenat@gmail.com  i obezbedi redni broj za svoj nastup.

Čekamo te 24.09. od 18h do 20h  na našoj mini POZORNICI u dvorištu SPDa, Trg Sv. Đorđa 4, Sombor.

 

OHRABRI se i predstavi svoje umeće! Osvoji novčanu nagradu!

Za sva dodatna pitanja stojimo ti na raspolaganju!

_____________________________________________________________________________________________________________________________

NA PRIJAVI JE ZABAVA! PRIJAVA je tvojih 5 MINUTA!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ŠARENI TALENAT 2021.

Nakon 3  organizovane prijave učesnika, na Šareni Talenat prijavilo se ukupno 33. dece iz Sombora i somborske opštine. Na prijavi svako je imao priliku da otpeva odabranu pesmu sa naše ovogodišnje liste. Produkcija Šarenih Vokala i Šareni Tim Somborskog pevačkog društva odabrali su talentovanih 10 učesnika koji su se 23. oktobra takmičiti kako bi osvojili kompoziciju i učešće  na XII regionalnom festivalu Šareni Vokali 2022.

Finale je održano u velikoj sali KC "Laza Kostić" na sceni Scena za decu i mlade "Fabrika snova" a učesnici koji su pevali uz pratnju Gradskog dečjeg hora Šareni Vokali su:

1. Iva Radenković (Sombor)

2. Vasilisa Panitić (Sombor)

3. Mila Aleksić (Kolut)

4. Anđela Marinković (Riđica)

5. Sofija Bujić (Apatin)

6. Olivera Arsić (Sombor)

7. Tijana Borić (Kljajićevo)

8. Anastasija Križan (Sombor)

9. Dunja Šarac (Apatin)

10. Ina Koprivica (Sombor)

 

Žiri u sastavu:

1. Aleksandar Vaci /aranžer i producent/

2. Ljuljana Mudrinić /prof. razredne nastave/

3. Tamara Stojković /žurnalistkinja somborskih novina/

4. Aleksandar Delić /tekstopisac i kompozitor/

5. Aleksandra Pataji /novinarka Televizije Sombor i autorka dečije emisije "Skituljci"/

6. Milorad Basta /urednik filmskog i muzičkog programa u KC Apatin/

7. Iva Čičovački /mlada solo pevačica i dugogodišnja članica hora Šareni Vokali/

8. Maša Dragić /učenica III frazreda/

9. Anđela Vilhelm /učenica III razreda/

10. David Gertner /učenik IV razreda/

glasao je na licu mesta nakon svake izvedbe. Učesnica sa najvećim brojem bodova (96) je OLIVERA ARSIĆ iz Sombora koja je pevala pesmu Putnik. Drugo mesto (93) osvojila je VASILISA PANTIĆ pevajući pesmu Tajna a treće mesto (92) pripalo je ANĐELI MARINKOVIĆ iz Riđice koja je izvela pesmu To  Može Ljubav.

Olivera Arsić osvojila je kompoziciju i učešće na XII Festivalu Šareni Vokali 2022. i tako OTVORILA PRIJAVE za naredni festival!!

 

FINALISTI

 

 Preuzmite MP3

 

Prijatelji festivala

                                      
 
             

          

    

To Top ↑