Festival 2014

U Narodnom pozorištu Sombor, 24. maja 2014. godine, održan je 5. Dečji muzički festival Šareni Vokali

Dečji muzički festival Šareni vokali 2014. okupio je 18 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. I ovigodišnji festival se održao u dva dela, takmičarskom i revijalnom a za tematiku imao je rođendan proslavljajući tako pet godina postojanja. Festival je protekao u izuzetnoj atmosferi zahvaljujući ovogodišnjim voditeljima po čijem scenariju se program i odvijao. Željko Veseljko i Tandža Narandža imali su i pomoć prošlogodišnje pobednice festivala, Ive Golub koja je imala priliku i da izvede kompoziciju Rođendanski valcer, iz naše produkcije.

Domaćini festivala, Gradski dečiji hor Šareni vokali ugostili su članove hora Mali Princ iz Mrkonjić Grada (RS,BiH) povodom pet godina neprekidne saradnje te je publika imala priliku da uživa u nastupu ovog hora. Pored prijavljenih takmičara, festivalske pesme pratile su i plesne grupe: Ravangrad Dance, Plesni klub Ronda, balerine Sportskog kluba Figura i Modern dance GKUD Dunav iz Apatina.

Festival 2014. imao je i humanitarnu notu jer se odrekao dela sredstava od prodaje reklamnog materijala radi pomoći deci ugroženoj poplavama u Srbiji. Publika je kao i svake godine imala priliku da glasa za svog favorita, a od ove godine, festival je dobio i dečji žiri sačinjen od 15 članova Gradskog dečjeg hora Šareni vokali. Nagrade su dodeljivali, umetnički direktor festivala, Marija Hajnal Stošić i predsednik žirija, gospodin Pavle Bogdanović. Uručene su i zahvalnice povodom pet godina neprekidne saradnje: koreografu Sportskog kluba Figura Sombor, Ivani Milošević, Plesnom klubu Ravangrad dance, Udruženju Mali Princ iz Mrkonjić Grada i direktorici udruženja, gospođi Milijani Protić Malić kao i producentu, Aleksandru Vaci. Ovogodišnju diplomu za najslušaniju pesmu Festivala 2013. dobila je Maja Rogić iz Zagreba za kompoziciju Tajna boljeg sveta koja je tokom glasačkog perioda imala najviše glasova.

ŽIRI FESTIVALA

Pavle Bogdanović (predsednik žirija) kompozitor, aranžer i producent, rođen u Beogradu. Muzičku akademiju završava u Banja Luci. Svira harmoniku, klavir i gitaru. Trenutno pohađa master studije na akademiji u Banja Luci. Kao kompozitor, aranžer i producent nastupao je na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu i sarađivao sa mnogim pevačima. Učestvovao je u izradi zvanične zvučne verzije himne Republike Srpske kao glavni snimatelj i producent. Od 2011. godine angažovan kao aranžer, producent, snimatelj, muzički redaktor i tehnički urednik, kao i član selekcione komisije za odabir pesama za Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori" FeDeMuS - Beograd. Od 2008. godine je muzički urednik, aranžer i producent dečjeg muzičkog stvaralaštva "Mali kompozitor" - Banja Luka (BiH). U periodu od 2004. do 2010. godine bio je muzički urednik, kompozitor, aranžer i producent internacionalnog dečjeg festivala "Pčelice" - laktaši (BiH). trenutno je zaposlen kao dizajner zvuka u PGP-u (RTS).

Vesna Veljković, rođena u Beogradu, diplomirala na Fakultetu Muzičke umetnosti - odsek za Opštu muzičku pedagogiju. Preko trideset godina se bavi muzičkom pedagogijom u OŠ 2Radoje Domanović" i OŠ "Svetozar Marković" u beogradu. Poseban naglasak je bio na pripremi vokalnih solista za javne nastupe, takmičenja, festivale. Bila je predsednica gradskog aktiva nastavnika muzičke kulture osnovnih škola Beograda i Vračara; član muzičkog odbora organizacije Prijatelji dece beograda; jedan od realizatora festivala dečjeg muzičkog stvaralaštva "deca kompozitori" u Beogradu i dirigent festivalskog hora (1995-2004); saradnik dečjeg kulturnog centra Beograda ("Radost Evrope", "Zlatna sirena" i dr); član predmetnog tima za izradu nacionalnog kurikuluma pri Ministarstvu prosvete Srbije (2004) za predmet Umetnost (Muzika); predavač na seminarima o obrazovnim standardima za Muzičku kulturu u osnovnim školama (2010) i radila je u komisijama za odabir udžbenika za muzičku kulturu za osnovnu školu (2011). Komponovala je preko 50 kompozicija za decu i objavila notnu zbirku kompozicija za decu sa dve prateće audio kasete (1997). i dalje radi u OŠ "Svetozar Marković" kao prof. muzičke kulture, gde pored redovnih časova drži časove hora, solo pevanja i orkestra.

Silvia Minea, rođena u Senti, završila je srednju muzičku školu "Isidor Bajić" u Novom Sadu, odsek solo pevanje u klasi prof. Milice Stojadinović. Osnovne studije završila je na Nacionalnom univerzitetu za Muziku u Bukureštu, gde je 2005. godine diplomirala u predstavama "Čarobna frula" W.A.Mozarta, u ulogama Pamine i prve dame. na istom Univerzitetu završava i master studije. Između 2005. i 2009. godine zaposlena je u privatnom horu Divina Armonie, sastavljenom od profesionalnih pevača i studenata solo pevanja. Od juna 2009. godine zaposlena je u mjuzičkoj redakciji programa na rumunskom i srpskom jeziku Radio Novog Sada, RTV Vojvodine, kao saradnik u programu i urednik dve autorske emisije (do 2013). od 2010. godine radi i u Muzičkoj školi "Petar Konjović" u Somboru kao profesor solo pevanja u nižoj i srednjoj školi, gde joj učenici ostvaruju lepe uspehe i osvajaju nagrade na takmičenjima.

Tijana Bogićević, rođena u Novom Sadu, od ranog detinjstva pokazivala je izuzetnu sklonost ka muzici, kasnije je odredivši kao svoj životni put. Početkom svoje profesionalne muzičke karijere smatra 2001. godinu i upoznavanje sa Vladom georgievim, kada pristupa njegovom bendu kao prateći vokal. 2010. godine snima pesmu "tražim" koja postaje veliki hit. Očekuje se izdavanje albuma prvenca a prvi singl sa tog albuma je emotivna balada "Čudo"...U međuvremenu došlo je do saradnje sa grupom Flamingosi, sa Aleksom jelićem i mnogim drugima.

 

PLASMAN TAKMIČARA

Nagrada publike - Tara Dimitrijević, Sombor

Nagrada za najlepši stajling i atmosferu na sceni - Lidija Komlenić, Mrkonjić Grad, (RS-BiH)

Nagrada dečjeg žirija - Sara Tešić, Doboj (BiH)

Nagrada za scenski nastup - Magdalena Rogić, Zagreb (HR)

Nagrada za interpretaciju - Nikolina Ivković, Beograd


I kategorija:
3. nagrada
EVA TIŠLjAR, TENA ARAPOVIĆ, EMANUELA MALEŠEVIĆ (Zagreb)
KATARINA ŽIVKOVIĆ (Beograd)
MAGDALENA ROGIĆ (Zagreb)
TARA DIMITRIJEVIĆ (Sombor)
2. nagrada
NIKOLINA IVKOVIĆ (Beograd)
1. nagrada
TARA KASAP (Sombor)

II kategorija:
3. nagrada
OGNjEN REPANOVIĆ (Paraćin)
DEA VLADISLAVIĆ (Zagreb)
2. nagrada
MILUTIN RADULOVIĆ (Podgorica)
1. nagrada
KATARINA ĆERANIĆ (Podgorica)

III kategorija:
3. nagrada
MARIJA MILOSAVLjEVIĆ (Beograd)
SELMA HRAPOVIĆ (Podgorica)
TEODORA RADOSAVLjEVIĆ (Šimanovci)
2. nagrada
SANjA ČUKANOVIĆ
1. nagrada
VLADISLAVA JAJČEVIĆ

 

Nagrada Šarena Bijanka 2014. - MILUTIN RADULOVIĆ (Podgorica)

 

 

GRAN PRIX ŠARENI VOKAL 2014.
JOVAN ALEKSIĆ

PODGORICA, CRNA GORA

 

 

***

Tim Šarenih vokala neizmerno se zahvaljuje svima koji su doprineli
da naš Festival protekne u veseloj i šarenoj atmosferi:)

Pokrovitelji:

Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje

Grad Sombor

Partneri:

Turistička organizacija Grada Sombora
Gradska biblioteka Karlo Bijelicki Sombor
Kulturni centar Laza Kostić Sombor
Plesni klub Ravangraddance
Sportski klub Figura Sombor
Plesni klub Ronda Sombor
Modern dance Gkud Dunav Apatin

 

Prijatelji Festivala:

Dom učenika srednjih škola Sombor
Dukat Sombor
Kadena Sombor
Hellenic, Coca Cola Beograd
Agri Business partner d.o.o.
Zapadna Bačka Sombor
Pagi Foto Sombor
Pizzeria Mamma Mia Sombor
Meggie Cakes Sombor

Učesnici festivala

To Top ↑